Засліплені грошима. Банки заробляють на недієздатних

На психічно хвору жінку Галину Кобзан, яка мешкає в Івано-Франківську, її колишній співмешканець Ашок Кумар Сінга, взяв кредити у кількох банках. Кредит видали в ТОВ «Комерційний банк «Дельта», ЗАТ «Альфа Банк», ВАТ «ПлюсБанк», ЗАТ КБ «Надра». В останньому, кредит на 18 тис. дол. був виданий під заставу трикімнатної квартири, де проживає «позичальниця», психічно хвора мати та батько, інвалід третьої групи.

Під тиском, батько Галини Кобзан, оформив Договір поруки з керівництвом банку «Надра» по кредиту і почав по ньому виконувати зобов’язання.

Тим часом від банків почали надходити листи із погрозами. Мав місце і факт, коли чоловік Кузно Юрій, назвавшись кредитним інспектором «ПриватБанку» прийшов в квартиру, коли вдома не було батька сім’ї і без жодних документів забрав у сім’ї DVD-плеєр та відеомагнітофон. Правда, залишив «Акт передачі заставного майна» та свої координати.

«Така заява ніде не була попередньо оформлена. Виникає ряд питань стосовно правочинності дії представників банку», — розповів «Малакаві» засновник антиколекторської компанії «Ваша Надія» Федір Олексюк.

До того ж, за словами Федора Олексюка, м’яко кажучи, дивує той факт, як банківські установи могли оформити кредит на недієздатну особу. Крім того, вони не перевірили надані довідки про зарплату, адже пані Галина ніколи ніде не працювала.

Притягнути до відповідальності істинного позичальника — Ашока Кумара Сінга не можуть, оскільки він був депортований з України, як нелегал.

Зараз справа родини знаходиться у досудовому процесі. Представники антиколекторської компанії надіслали відповідні супровідні листи в івано-франківські обласну прокуратуру та міліцію, туди з із заявами звернулася і Галина Кобзан.

old_editor, 04.02.2009 17:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини