У Франківську презентовано монографію, яка за обсягом наукових праць не має аналогів в Україні

В Івано-Франківську презентували книгу «Політична система України», аналогів якій за обсягом наукових праць немає в Україні.

Авторами монографії є Василь Марчук, завкафедри політології Прикарпатського Національного університету,завідувач кафедри політології Михайло Москалюк та професор Володимр Котигоренко.

За словами Василя Марчука, у книзі відображено історичні події встановлення української державності від Центральної Ради до сьогодення.Гостро відображені політичні проблеми за весь час існування держави з історико-філософської точки зору.

Науковці запевняють, що книга матиме резонанс, адже розглянуто актуальні проблеми сьогодення.

«Готових рецептів в книзі немає, в ній є аналіз подій і співставлення фактів, завданням читача – зробити висновок і не повторювати допущених помилок», — сказав Володимир Котигоренко.

Крім того, автори книги паралельно працюють з науковцями із Варшавського університету, які вже раніше видали книгу про політичну систему Польщі. Разом вони планують створити наукову роботу про політичні системи України та Польщі.

«Ми плануємо і англомовне видання книги, адже зараз є великий інтерес до України, проблеми якої хвилюють світове наукове товариство», — сказав Василь Марчук.





old_editor, 03.02.2009 13:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини