Петьовка: Щоб зменшити дефіцит бюджету, Кабмін заліз до кишені безробітних

«Завдяки Кабінету Міністрів та Верховній Раді, створено чергову правову шпарину для того, щоб не сплачувати допомогу по безробіттю. Тепер люди, звільнені за угодою обох сторін чи за власним бажанням, отримуватимуть допомогу не з першого дня прийняття на облік біржі праці, а лише з 91-го дня перебування на обліку», — так прокоментував ситуацію зі скороченням робочих місць народний депутат, член Президії Єдиного Центру Василь Петьовка.

«Фактично, Кабмін провокує роботодавців на порушення прав найманих працівників. Тобто, не скорочувати своїх працівників, а, користуючись незнанням законодавства, вимагати звільнення за власним бажанням або за взаємною згодою сторін. Таким чином, у сфері соціальних прав Тимошенко перетворила нас на Африку. Адже, одна з ознак цивілізованої країни — це допомога тим, хто тимчасово втратив роботу і знаходиться у пошуках нової», — зауважив народний депутат.

«Кабінет Міністрів, економічна політика якого спровокувала масові звільнення, не тільки самоусунувся від допомоги тим, хто втрачає роботу, а ще й поліз до них у кишеню», — зазначив Василь Петьовка.

Натомість представник БЮТ переконані, що ініціативи Кабміну підуть на користь працівникам, оскільки тепер роботодавець, якщо звільняє людину за згодою сторін, змушений буде їй виплати допомогу у вигляді трьох зарплат.

old_editor, 02.02.2009 18:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини