Мисливські господарства проводять таксацію дичини

На Івано-Франківщині налічується 35 користувачів мисливських угідь. Після закриття сезону полювання 2008/2009р. вони проводять щорічний обов’язковий облік (таксацію) мисливської фауни. Такий захід здійснюється з метою забезпечення охорони, раціонального та невиснажливого використання мисливського фонду області. Під час обліку визначається чисельність тварин та місця їх перебування на території господарств, розраховуються норми відстрілу на наступний мисливський сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини.

Фахівці Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, обласного управління лісового та мисливського господарства та Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області розробили графік таксації користувачами мисливських угідь та здійснюють державний контроль за ходом проведення обліків чисельності мисливських та червонокнижних видів звірів та птахів.

З метою встановлення об’єктивних лімітів добування (відстрілу, відлову) мисливської фауни на сезон полювання 2009/2010р., Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища здійснюють оперативний контроль за організацією та порядком проведення таксації, за дотриманням методичних рекомендацій щодо обліків мисливської фауни, проводять вибіркові контрольні перевірки.

Особлива увага приділяється охороні мисливських угідь від браконьєрства. Рейди по боротьбі з браконьєрством проводяться постійно протягом року і особливо посилюються, коли закритий сезон полювання.

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області попереджає громадян: до полювання прирівнюються: перебування осіб у межах мисливських угідь, в тому числі на польових і лісових дорогах, з будь-якою стрілецькою зброєю або з капканами та іншими знаряддями добування диких тварин або з собаками мисливських порід чи ловчими звірами і птахами, або з продукцією полювання. Виявлений будь-який із вищеперерахованих фактів буде розцінюватись як браконьєрство.



Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області


old_editor, 02.02.2009 18:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини