Спілка офіцерів пропонує, Ющенко не проти

Івано-Франківська обласна Спілка офіцерів України пропонує скасувати День захисника Вітчизни. Замість нього офіцери планують святкувати День захисника України, який відзначатимуть 29 січня, у День пам’яті Героїв Крут.

За словами Ігоря Кінаша, начальника відділу внутрішньої політики міськвиконкому, сьогодні в обласній філармонії відбудеться перше святкування Дня захисника України.

Учасникам святкування буде запропоновано підтримати звернення до Президента України Віктора Ющенка щодо скасування Дня захисника Вітчизни, яке традиційно відзначають 23 лютого. На переконання представників спілки, для багатьох українців цей день ототожнюється з радянською тоталітарною системою.

Натомість, як передає УНІАН, Президент України Віктор Ющенко уже підтримав ініціативу встановити 29 січня День захисника Вітчизни на вшанування подвигу Героїв Крут.

Про це глава держави заявив сьогодні у своєму виступі перед курсантами та студентами вищих військових навчальних закладів Києва з нагоди Дня подвигу Героїв Крут.

«День подвигу під Крутами — це наш справжній національний день захисника Вітчизни. Він неминуче, це моє глибоке переконання, постане у серцях кожного воїна і громадянина», — сказав Віктор Ющенко.

old_editor, 29.01.2009 15:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини