Тимошенко шукає цапа-відбувайла?

Як повідомлялося раніше, Юлія Тимошенко заявила, що у пропрезидентському оточенні розробляється ідея продовжити термін перебування Віктора Ющенка на посту глави держави, через оголошення дефолту України.



«Розглядалися різні варіанти. Один із них — довести країну до дефолту, оголосити надзвичайне становище, яке Верховна Рада в такій ситуації муситиме затвердити. Ну, а за Конституцією, як відомо, під час надзвичайного становища виборів у країні проводити не можна»
, — відзначила прем’єр-міністр.

Натомість, Мирон Дмитрик, голова громадського об’єднання «Бюро прав людини», розглядає таку заяву Юлії Тимошенко, як ще один крок на шляху пошуку «цапа-відбувайла», який би відповідав за всі негаразді в країні.

«Я не економіст, — сказав «Малакаві» Мирон Дмитрик, — проте розумію, що відповідальність за економічну діяльність лежить на уряді та НБУ».

За совами Мирона Дмитрика, очевидно, Юлія Тимошенко не зовсім розуміє суть поняття дефолт.

«Дефолт — це економічна умова, за якої країна не здатна погасити свої зовнішні борги. Дефолт оголошують кредитори, а не політичні діячі. На мою думку, прем’єр не до кінця розуміє зміст даного поняття», — сказав «Малакаві» Мирон Дмитрик.







old_editor, 29.01.2009 13:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини