Звільнених за згодою сторін прирівняли до тих, що звільнились за власним бажанням

Із 13 січня цього року працівники, які були звільнені за згодою сторін прирівнюються до працівників, які звільнені за власним бажанням.

Справа у тому, що 25 грудня минулого року були внесені зміни до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Цими змінами введено, що допомога по безробіттю особам, які звільнилися з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин або за угодою сторін, призначається відповідно до частин першої та другої цієї статті, і її виплата починається з 91-го календарного дня.

Як повідомив на зустрічі в Івано-Франківську народний депутат від БЮТ Дмитро Шлемко, зміни прийняті до закону покликані захистити працівників від звільнення.

«Відтепер, якщо роботодавець звільняє працівника за згодою сторін, то він йому зобов’язаний виплатити компенсацію у розмірі трьох зарплат. Таким чином роботодавець задумається перед тим як звільняти працівника», — сказав Дмитро Шлемко.

За його інформацією, уряд ініціюватиме запровадження кримінальної відповідальності для роботодавця, який звільнив працівника без його відома.

old_editor, 28.01.2009 16:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини