Політики виступають за розширення повноважень АМКУ

Єврокомісія надасть Антимонопольному комітету України технічну допомогу у розмірі 5 млн. євро в 2009 році. Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника відділу зовнішніх програм представництва Єврокомісії в Україні Клаудія Фішер, повідомляє РБК-Україна.

Вона уточнила, що техдопомога буде надана з метою впровадження конкурентної політики в Україні, перш за все у сфері держзакупівель. За словами в.о. голови АМКУ Олександра Мельниченка, очікується, що практичне надання вказаної техдопомоги (у вигляді експертних консультацій і так далі) почнеться весною цього року.

До того ж українські політики виступають за розширення повноважень АМКУ. Як повідомив на зустрічі із журналістами в Івано-Франківську Микола Катеринчук, лідер Європейської партії України, це необхідно для того, аби Антимонопольний комітет мав реальні важелі впливу на картелі.

«Наприклад, ціна нафти у світі впала, а вартість бензину суттєво не зменшилася. Антимонопольний комітет повинен мати реальні важелі впливу на монополістів», — вважає Микола Катеринчук.

old_editor, 28.01.2009 14:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини