Психолог: криза може спричинити масові заворушення

Як повідомляють українські інформаційні агенції, в умовах кризового періоду, не зафіксованого частих випадків звернень громадян до психологів. Івано-Франківськ — не виключення.

Психолог Родислав Петрів, стверджує, що частота звернень до порад психолога — сезонне явище, яке не залежить від кризи.

За його словами, у порівнянні з минулим роком, кількість звернень в межах Івано-Франківська не збільшується, проте і не зменшується.

Родислав Петрів пояснює, що криза — це перш за все соціальна проблема.

«Криза — це не фінансова і не політична, а соціальна проблема. Ми її не бачимо і не відчуваємо, допоки вона не торкнеться нас» — сказав «Малакаві» Родислав Петрів.

За словами пана Родислава, криза проходить декілька етапів і в кінцевому результаті може стати причиною масових заворушень.

«Кризове явище стає соціальною проблемою, коли напряму торкається індивіда. Надалі, люди живуть в очікуванні погіршення становища і потроху соціальна криза перетворюється духовну», — вважає Родислав Петрів.

Якщо вчасно не втрутитися в ситуацію, то за переконаннями Родислава Петріва духовна криза перетворює індивідів на натовп, який в свою чергу, є неконтрольованим.

Виходом з ситуації, на думку пана Родислава, повинні стати дієві рішення влади та об’єктивна інформація засобів масової інформації, яка покликана розвіяти панічні настрої населення.



old_editor, 26.01.2009 19:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини