Пішоходи - самогубці?

Як повідомили «Малакаві» у прес-службі УДАІ в Івано-Франківській області, кожна четверта дорожньо-транспортна пригода на дорогах Івано-Франківської області відбувається за безпосередньої участі пішоходів.

«Збільшення штрафів ніяк не впливає на дану статистику, — повідомляє речник прес-служби УДАІ, Костянтин Кулак, — Як перебігали пішоходи дорогу раніше, так і тепер перебігають, ризикуючи найдорожчим — своїм життям».

За словами Костянтина Кулака, з початку поточного року в області складено 130 протоколів за фактом порушення пішоходами правил дорожнього руху.

За грудень минулого року, кількість протоколів становила 138, на загальну суму штрафів — 3864 грн., з яких, 1673 грн. уже сплачено. 27 протоколів передано до Державної виконавчої служби, задля примусового стягнення штрафних зобов’язань.

До речі, згідно законодавства, у разі складення протоколу за фактом порушення ПДР, пішохід-винуватець зобов’язаний сплатити штраф на протязі 15 днів.



Довідка

Інспектор ДАІ може покарати пішохода, який порушуватиме Правила переходу вулиці чи перехрестя, штрафом у розмірі від 51 до 85 грн.

Якщо ж порушник при цьому перебував у стані алкогольного сп’яніння, то розмір штрафу зросте до 136-170 грн.

Спричинення аварійної ситуації на дорозі «потягне» на 170-255 грн. штрафу, або 20-40 годин громадських робіт.

old_editor, 23.01.2009 10:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини