Україна – європейський «відстійник»?

В українських ВУЗах спостерігається «наплив» студентів-іноземців з країн Африки, Середньої Азії, Близького та Середнього Сходу. Як наслідок – виникає ряд проблем, які перетворюють нашу державу на «відстійник» Європи. Івано-Франківськ не є виключенням у даній ситуації.

Про це заявив під час роботи круглого столу громадських організацій, голова ГО «Поклик нації», Тарас Боднар.

Тарас Боднар, також, назвав перелік основних труднощів, з якими змушені миритися жителі нашого міста під час візитів іноземних гостей: поширення наркотичних засобів, ріст венеричних захворювань, непристойна поведінка з особами жіночої статі, зловживання алкологем, що призводить до сутичок з місцевим населенням.

«І це ще не весь послужний список, — заявляє Тарас Боднар. — Наплив іноземних студентів перетворює Україну на такий собі європейський «відстійник». Ми вважаємо, що необхідно вживати заходів, які покликані врегулювати дану ситуацію».

З лідером «Поклику нації» погоджується Зінаїда Федорук, заступник міського голови, яка наголошує на необхідності пошуку «больових точок» та якнайшвидшого впливу на них. Саме створення подібного органу стане вирішенням проблем, оскільки створить необхідні умови для побудови конструктивного діалогу між обома сторонами конфлікту.

Йорданський студент Аль Фаді, який взяв участь у роботі круглого столу, не підтвердив, проте і не заперечив факти торгівлі наркотиками іноземними студентами.

«Проблеми іноземних студентів з місцевими жителями взагалі відстуні, — запевняє Аль Фаді. — Проблеми починаються, коли за справу беруться представники націоналістичних групувань, які з незрозумілих причин зацікавлені у вигнанні іноземців з української території».

ГО «Поклик нації», як ініціатор даного круглого столу, запропонувала створення Громадської координаційної ради «Порозуміння», основною метою якої буде узгоджена робота між українською та іноземною громадськістю, щоб у разі правопорушень вимагати жорстких правових покарань, не зважаючи на те, хто виявиться винним, іноземець чи громадянин України.



old_editor, 21.01.2009 20:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини