Біля пам’ятника Бандері правоохоронці несуть цілодобову охорону

На відкриття пам’ятника Степану Бандері в Івано-Франківську, яке відбудеться 1 січня, очікують 10 тис. людей. Про це повідомив мер міста Віктор Анушкевичус.

За його словами, «…ця подія має загальнодержавне значення». Починаючи з 2009 року, річницю народження Степана Бандери будуть відзначати не лише на батьківщині провідника нації — у Старому Угринові, але й у Івано-Франківську. Для цього вже зроблені всі відповідні роботи.

Наразі, правоохоронці несуть біля пам’ятника Степану Бандері та Меморіального комплексу борцям за незалежність України цілодобову варту, з метою недопущення пошкоджень споруди. Там завершуються підготовчі роботи. Науковці та активісти громадських і політичних організацій міста долучилися до наповненням музейного комплексу експонатами.

Довідка

Вартість будівельних робіт для спорудження Меморіального комплексу та пам’ятника Степану Бандері в Івано-Франківську становить біля 7 млн. грн. Автор пам’ятника Степану Бандері – львівський художник Микола Посікіра.

1 січня в обласному центрі будуть підняті державні прапори, урочистості розпочнуться о 13-00 на Вічевому майдані. Далі відбудеться покладання вінків та квітів борцям за Незалежність держави і о 14-30 на Європейській площі відбудеться відкриття та освячення пам'ятника Степану Бандері.

old_editor, 30.12.2008 15:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини