Операція «Ялинка»: правоохоронці і влада напоготові

У рамках проведення операції «Новорічна ялинка» спеціалістами відділу екологічного контролю біоресурсів та природно-заповідного фонду Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області спільно з працівниками Верховинського РВУМВС та Верховинського райлісгоспу виявлено факт незаконної рубки 70 дерев хвойних порід на території сільськогосподарських угідь Криворівнянської сільської ради Верховинського району на межі із землями Ясенівського лісництва Верховинського райлісгоспу.

За незаконну рубку хвойних дерев нараховано шкоду в розмірі 8 820 грн., повідомляє прес-служба Мінприроди.

Натомість місцеві правоохоронці також не сидять без роботи. Так одна з мобільних груп міліції в рамках проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Ялинка» у Надвірнянському районі затримала два автомобілі, що перевозили хвойні дерева в Закарпатську та Одеську області.

Правоохоронці зараз проводять ретельну перевірку щодо законності придбання ялинок. І в одному, і в іншому випадку супровідні документи не відповідали дійсному вантажу. Зокрема, судячи з документів, водій автомобіля «Форд-Транзит» перевозив у Закарпатську область 100 новорічних ялинок метрової висоти. Насправді ж кожне деревце на час перевірки було удвічі вищим. Це означає, що під час відпуску ялинок були свідомо допущені махінації, пов’язані з оплатою.

Правоохоронці також перевірили кількість ялинок у вантажівці, що прямувала в Одеську область. У супровідних документах, представлених водієм, вказувалося, що в машині 700 хвойних дерев, натомість після перерахунку їх насправді виявилося близько півтори тисячі. Співробітники підрозділу боротьби з економічною злочинністю з’ясовують обставини, за яких проводився відпуск ялинок з лісового господарства.

У зв’язку з виявленими фактами порушень, пов’язаних з заготівлею, відпуском і перевезенням ялинок незаконні дії цього характеру можуть стати підставою для порушення кримінальної справи за ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу».

А поки правоохоронці «ганяються» за людьми, які незаконно вирубують новорічні дерева, франківські чиновники відкрили головну ялинку міста, що знаходиться на Вічевому майдані. Так, міський голова Віктор Анушкевичус, зауважив, що рік, який минає, видався непростим і побажав івано-франківцям добра, достатку та віри у краще в наступному році.

До речі, головна ялинка Івано-Франківська заввишки 22 метри. Її прикрашали за допомогою професійних дизайнерів.

old_editor, 22.12.2008 16:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини