Роман Ткач призупинив членство в Русі

Голова Івано-Франківської крайової організації НРУ, народний депутат від Блоку «Наша Україна-Народна самооборона» Роман Ткач заявив про призупинення членства в Народному Русі України.

Відповідну заяву депутат зробив під час засідання Проводу Івано-Франківської крайової організації НРУ.

Своє рішення Роман Ткач мотивував незгодою з позицією керівництва партії, яке останнім часом діє у фарватері політики лідера БЮТу.

Народний депутат заявив, що керівництво НРУ, значна частина крайових організацій на найближчих президентських чи парламентських виборах можливим політичним партнером обрали Блок Юлії Тимошенко.

Івано-Франківська крайова організація неодноразово заявляла, що така співпраця може бути ситуативною, але блокування під час виборів чи підтримка лідера БЮТ на майбутніх президентських виборах є неможливою через глибокі ідеологічні розбіжності у програмах партії.

У заяві, зокрема, йдеться, що «політика БЮТ і їхнього лідера — це політика лівого популізму, далека від національних інтересів держави. Невизначеність БЮТ у питаннях єдиної державної української мови, невизнання ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні, коливання щодо євроатлантичного курсу України, а найголовніше — бездарна політика Уряду під час світової економічно-фінансової кризи, свідчать самі за себе».

«Усвідомлюючи це, висловлюю свою незгоду з позицією керівництва партії, яке останнім часом діє у фарватері політики лідера БЮТу і оголошую своє призупинення членства у Народному Русі України», — зазначив Роман Ткач.

Нагадаємо, що частина НРУ на чолі з головою партії Борисом Тарасюком виступає за блокування з БЮТ, тоді як три найбільші партійні організації — Івано-Франківська, Тернопільська і Львівська — підтримують президента Віктора Ющенка і виступають проти такого союзу.

old_editor, 22.12.2008 15:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини