Романа Ткача звинуватили у виконанні політзамовлення

Центральна рада Народного руху України задовольнила заяву про вихід з партії свого члена Романа Ткача і призупинила членство глав тернопільської і львівської облорганізацій — депутатів Івана Стойка і Ярослава Кендзьора.

Усіх трьох керівництво НРУ обвинувачує у виконанні «політзамовлення Банкової», спрямованого на розкол партії.

Глави облорганізацій у свою чергу стверджують, що лідер НРУ Борис Тарасюк продав партію «за кілька мандатів у списку БЮТ».

Заяву про призупинення членства в НРУ глава Івано-Франківської облорганізації Роман Ткач подав 20 грудня, на засіданні ради Івано-Франківської облорганізації партії.

На раді представники Руху також обговорили «деструктивну позицію» глав тернопільської і львівської облорганізацій, депутатів Івана Стойка і Ярослава Кендзьора.

У НРУ стверджують, що чекали їхнього приходу, щоб вони пояснили причини невиконання рішень вищих керівних органів партії і порушення статуту партії.

Однак вони не з’явилися, і рада партії заочно призупинила членство в НРУ Стойка і Кендзьора — за це проголосували 35 з 51 члена ради.

Членство припинене до 25 січня – на цей день заплановане проведення з’їзду НРУ, який і має прийняти остаточне рішення про членство в партії названих осіб.

«Ткач, Стойко і Кендзьор не виконали рішення, грубо порушили статут і обвинувачують Тарасюка в тому, що він сьогодні заганяє Рух у БЮТ», — пояснив Валентин Королюк.

Лідер НРУ Борис Тарасюк заявив: «Вони зараз діють за сценарієм Банкової і працюють в інтересах тієї частини Руху, що виступає проти створення коаліції НУНС, БЮТ і блоку Литвина».

old_editor, 22.12.2008 15:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини