Мера Франківська звинуватили у потуранні антиукраїнським силам

Івано-Франківська обласна організація ВО «Свобода» обурена діями міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

Незважаючи на підбір псевдопатріотичних слів, якими він їх прикриває, фактом залишається те, що Віктор Анушкевичус погодився стати співучасником демонтажу пам’ятного знака воїнам УПА в Харкові. Вважаємо це потуранням антиукраїнським силам, які намагаються ліквідувати у східних областях Української держави усякі згадки про їх українськість і про національно-визвольну боротьбу українців. Про це йдеться у заяві, прийнятій ВО «Свобода».

«Ми поділяємо занепокоєння наших побратимів із Харкова і запитуємо, чи не погодиться Віктор Анушкевичус допомогти Михайлові Добкіну ліквідувати також і Український культурний центр «Юність» та Обласний палац дитячої і юнацької творчості, на які той вже давненько поклав око? Може й тоді він пообіцяє своєму харківському колезі, що позбавлені приміщень українські колективи художньої самодіяльності й дитячі гуртки можна буде перенести до Івано-Франківська?», — йдеться у заяві.

ВО «Свобода» звертається до громадськості та депутатів Івано-Франківської міської ради з проханням дати відсіч антиукраїнським діям міського голови Віктора Анушкевичуса.

Нагадаємо, Віктор Анушкевичус прийняв пропозицію Харківського міського голови Михайла Добкіна прийняти пам’ятний знак УПА на зберігання.

За словами Віктора Анушкевичуса, «абсурдне рішення Харківської обласної ради про демонтаж пам’ятного знаку, який було встановлено на честь 50-річчя Української Повстанської Армії в Молодіжному парку Харкова, викликає лише подив».

Водночас, Івано-Франківський міський голова переконаний, що «історична справедливість буде відновлена, і українці зі східних та центральних областей дізнаються правду про Степана Бандеру, його родину та соратників, які були закатовані у німецьких концтаборах».

old_editor, 30.12.2008 14:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини