Парламент захистив будівельників від кризи

Верховна Рада прийняла Закон «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

За відповідне рішення проголосувало 410 депутатів з 445 зареєстрованих у залі.

Зокрема, у відповідності із законом, підтримка будівництва доступного житла здійснюється шляхом сплати державою першого внеску за рахунок бюджетних коштів розміром 30 % вартості будівництва (придбання) доступного житла.

Іншу частину вартості житла платять громадяни, які уклали договори про будівництво та отримання житла при державній підтримці, — за власні кошти або за кошти іпотечного кредиту.

Депутати також доручили Кабміну передбачити на 2009 рік цільову субвенцію в 0,5 % ВВП на субсидіювання житла для громадян, що здійснюють його закупівлю на первинному ринку, застосувавши механізм використання зазначених коштів як першого внеску громадян.

Законом передбачаються об’єкти інвестування доступного житла, шляхи здешевлення вартості його будівництва, вимоги до банків - учасників програми та порядок здійснення оренди доступного житла з викупом,

Крім того, також передбачається, встановлення на термін дії даного закону обмеження максимального розміру кошторисної прибутку до 10 % від прямих та загальновиробничих витрат з будівництва та граничний рівень рентабельності 10 % у вартості матеріалів та виробів, в тому числі будівельних конструкцій, які використовуються в будівництві об’єктів програми .

Українська Правда

old_editor, 25.12.2008 16:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини