Прикарпатський УБР: чи будуть масові звільнення

За словами Миколи Палійчука, губернатора Прикарпаття, нещодавно він мав зустріч із керівництвом ВАТ «Укрнафта». Там його, начебто, запевнили у тому, що масових скорочень на Прикарпатському УБРі не буде. Звільнять лише до 10 % працюючих, в першу чергу це будуть пенсіонери.

Інша інформація у начальника Прикарпатського УБРу Івана Федорука. «Спочатку у червні був наказ звільнити 5 % працівників. Потім 17 листопада прийшов ще один наказ скоротити п’ять бригад, а це десь 20 % працівників, — каже Іван Федорук. — У грудні прийшов знову наказ, але про звільнення трьох експедиції та трьох баз — це майже повна ліквідація підприємства».

За словами Івана Федорука, сьогодні немає підстав для масових звільнень. «Державі потрібні нафта, газ, продуктивні свердловини. До того ж ВАТ «Укрнафта» видобуває 25 % нафти із нових свердловин. Якщо наших працівників звільнять, вони роз’їдуться по сибірах і вже на наших свердолвинах працюватимуть китайці. Наслідки масових звільнень «Укрнафта» вже відчує за рік-два», — вважає Іван Фелорук.

Керівники «Укрнафти» змушені скорочувати працівників через високу ренту. «Вона складає 1100 грн. з кожної тони, це велика плата, — говорить Іван Федорук. — Доцільно звернутися до уряду, щоби хоча б на час кризи її трохи зменшили і дали «кисень» підприємству».

Микола Палійчук пообіцяв зустрітися ще раз із керівництвом ВАТ «Укрнафта» і зробити все, щоб завадити масовим звільненням на підприємстві.

old_editor, 25.12.2008 15:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини