За кілька років українці можуть назавжди забути смак м’яса

Щороку кожен українець недоїдає біля 50 кг м’яса. Про це заявив перший заступник голови Української селянської демократичної партії Василь Сухий.



«Сьогодні в Україні на душу населення припадає 28 кг м’яса на рік, тоді як у Європі цей показник складає 80 кг, а в розвинених країнах — 130-140 кг на рік. Навіть у важкому дев’яносто п’ятому цей показник сягав 75 кг на рік», — повідомив Василь Сухий.



«Великі м’ясопереробники, щоб послабити вплив кризи, вимагають знизити мито на імпортну сировину або дозволити самостійно ввозити м’ясо для переробки. Але це означатиме остаточний занепад вітчизняної м’ясної галузі», — зазначає Василь Сухий.



На його думку, для виведення з кризи м’ясо-молочного виробництва потрібно задіяти низку заходів. «Підприємства просять, і це цілком обґрунтовано, зберегти 0 % ставок ПДВ із продажу молока та м’яса в живій вазі, забезпечити цільові дотації не менше 5 млрд. грн. для підтримки галузі, збільшити розмір дотацій на вирощування великої рогатої худоби до 4 грн. за 1 кг. Якщо урядовці не дослухаються до аграріїв, за кілька років українці можуть назавжди забути смак українського м’яса» — заявив Василь Сухий.

old_editor, 25.12.2008 15:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини