Українці ще не готові вийти на масові акції протесту

До акцій протесту готові лише близько 16 % українців і тільки 20 % переймаються політичними проблемами в країні.

Про це свідчать дані всеукраїнське дослідження «Соціальна захищеність українців», проведеного Інститутом Горшеніна в рамках річної програми досліджень 2008 року «Проект країни».

Експерти інституту вважають, що українці не готові вдаватися до радикальних дій.

Так, результати дослідження показують, що різке погіршення матеріального становища може викликати акції протесту у відносно незначної частини населення (15,7 %), більшість же буде шукати кращих варіантів працевлаштування, додаткового заробітку тощо.

На підтримку з боку свого підприємства, установи розраховують лише 13 % респондентів.

Є у людей також надія на допомогу родичів, але більшість розраховує тільки на себе.

В інституті зазначають, що не дивлячись на критичне ставлення населення до влади, близько чверті опитаних сподівається, що в умовах кризи держава зможе надати певну підтримку населенню та суб’єктам господарської діяльності.

На думку респондентів, держава повинна регулювати ціни на деякі продукти харчування. Причому це позиція не тільки більшості бідних людей, але й значної кількості заможних, констатують експерти. Опитаними підкреслюється також значення забезпечення зайнятості населення і зниження податкового тиску на виробників. Особливого значення останньому надають підприємці, але вони мають вагому підтримку інших груп респондентів.



УНІАН


old_editor, 18.12.2008 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини