«Лелеки» відстоюватимуть права українських заробітчан

На Прикарпатті розпочало роботу нове об’єднання українських трудових мігрантів «Лелеки».

Ця організація надаватиме правову допомогу трудовим мігрантам та членам їхніх родин, розроблятиме пропозиції до концепції програми державного захисту цієї категорії людей і представлятиме їх у відносинах з органами влади.

«Потрібно кардинально поміняти ставлення до наших краян, що працюють закордоном — зауважив Павло Андрусяк, голова Івано-Франківської обласної організації Єдиного Центру. — І в першу чергу, треба забрати з обговорення весь популізм і тверезо подивитись на проблему. Тому сьогодні, разом із заходами, що в перспективі повинні зменшувати кількість трудових емігрантів, українська влада повинна негайно розпочати роботу по підняттю статусу наших громадян, що працюють закордоном, захисту їхніх трудових та майнових прав, підтримці українського культурного середовища. При цьому така робота повинна вестись як закордоном, так і в самій Україні».

Довідка

До об’єднання українських трудових мігрантів «Лелеки» входять представники української трудової міграції у різних країнах світу, члени їх родин в Україні, громадські діячі, юристи, науковці, активісти правозахисного руху, журналісти, священнослужителі зарубіжних парафій українських церков.

old_editor, 17.12.2008 15:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини