На Прикарпатті виробники курячих яєць порушують вимоги нормативної документації щодо маркування продукції

Інспектори державного нагляду ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» провели перевірки дотримання вимог стандартів, норм і правил при виробництві яєць курячих харчових столових на трьох підприємствах.



Як повідомляє прес-служба ДП «Івано-Франківськстандартметрологія», результати контрольних заходів свідчать про наявність порушень на всіх перевірених підприємствах.

Зокрема, основним недоліком при виробництві яєць курячих харчових столових є неналежне маркування кожного яйця. Відсутність такого маркування унеможливлює ідентифікацію їх категорії у торговельній мережі. Ось тут і з’являється можливість для найпростішого обману покупця — встановити ціну відбірного яйця на продукцію першої та другої категорії. А навряд чи непрофесійне око пересічного покупця може розрізнити категорію яйця.

Ще одним виявленим істотним порушенням нормативної документації при реалізації яєць є відсутність на транспортному маркуванні дати виготовлення та сортування.

За результатами перевірок застосовано три штрафні санкції за випуск і реалізацію продукції, що не відповідала вимогам нормативної документації по маркуванню на загальну суму 10399грн., видано приписи про усунення порушень. А на трьох посадових осіб, винних у допущенні порушень щодо здійснення маркування продукції, накладено адміністративні штрафи.

old_editor, 17.12.2008 17:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини