Чиновники ігнорують розвиток інноваційної діяльності

Інноваційний розвиток стримують системні чинники — таку думку висловив голова Державного агентства України з інвестицій та інновацій ( Держінвестицій) Віктор Івченко на засіданні круглого столу на тему «Наукова та інноваційна діяльність у вищих навчальних закладах України: проблеми та перспективи».

Віктор Івченко вважає що, при відносно повній нормативно-правовій базі, якою регулюється сфера інноваційної діяльності в Україні, існує ціла низка чинників, що стримують перехід національної економіки на інноваційну модель розвитку.

Одним з них є відсутність чіткого розмежування повноважень центральних органів виконавчої влади у сфері інноваційної діяльності, що спричиняє дублювання функцій управління цією сферою.

Відсутність законодавчо визначених середньострокових пріоритетів інноваційної діяльності, які мали би бути затверджені Верховною Радою України до березня 2007 року, також стримують реалізацію державної політики в інноваційній сфері.

Також на розвиток інноваційної активності підприємств негативно впливає непослідовність здійснення державою фінансової підтримки інноваційної діяльності, підкреслив Віктор Івченко. Зокрема, 2007 року з держбюджету у рамках трьох програм Держінвестицій було виділено близько мільярда гривень на фінансову підтримку інноваційних та інвестиційних проектів. Цього ж року використання передбачених на програму надання пільгових кредитів 167 млн. грн. було заморожено.

old_editor, 12.12.2008 16:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини