З наступного року м’ясо-молочна галузь України може «впасти»

Українська селянська демократична партія наполягає на доопрацюванні проекту закону «Про першочергові заходи відносно запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів України». В іншому випадку з 1 січня 2009 року особисті господарства, що постачають м’ясо і молоко, будуть позбавлені пільгового оподаткування. Про це заявив заступник голови УСелДП Василь Сухий.



«Згідно із законопроектом, частину сільськогосподарських товаровиробників з 1 січня 2009 року буде позбавлено податкової підтримки. Цим документом із Закону «Про податок на додану вартість» вилучаються окремі пункти, які регламентують пільгове оподаткування постачання молока і м’яса на переробні підприємства особистими господарствами», — повідомив Василь Сухий.



На його думку, такі дії можуть знищити всю м’ясо-молочноу галузь країни.



«П’ять мільйонів мешканців села, для яких м’ясо-молочна діяльність є профільною, і так потерпають від низьких закупівельних цін. Позбавлення податкових пільг взагалі поставить хрест на розвиткові цієї галузі, оскільки господарям стане просто невигідно вирощувати велику рогату худобу. Україна залишиться без свого молока і м’яса і буде змушена закуповувати низькоякісний закордонний сурогат», — зазначив Василь Сухий.

old_editor, 11.12.2008 17:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини