Відтепер кожен бажаючий зможе перевірити роботу органів виконавчої влади

Як повідомляє прес-служба Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, відтепер всі органи виконавчої влади зобов’язані максимально сприяти громадським об’єднанням в оцінюванні роботи влади. Громадськість, в свою чергу, має повне право на проведення перевірки діяльності органів виконавчої влади.

Це право забезпечене прийнятою Урядом України постановою «Про затвердження Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади». Таким чином Уряд в рамках чинного законодавства забезпечує громадськості умови і засоби участі у формуванні державної політики на рівні окремих органів влади, а також забезпечує можливість контролю громадськості за реалізацією нормативних актів службовцями.

«Ми вже маємо так звану «першу ластівку»: Енергетична асоціація України вже направила запит на проведення громадської експертизи діяльності Мінпаливенерго, — говорить Голова Ради підприємців Оксана Продан. — Сподіваюсь, ми зможемо не лише спільно здійснювати ревізію діяльності органів виконавчої влади, але й використаємо отримані результати на користь українській економіці і суспільству».

old_editor, 11.12.2008 16:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини