Україна візьме участь у засіданні проти корупції

З 1 по 5 грудня 2008 року делегація України братиме участь у 40-му пленарному засіданні Групи держав проти корупції (GRECO), повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

У ході засідання Україна, як член GRECO, візьме участь у затвердженні проектів звітів щодо оцінки виконання антикорупційних рекомендацій низкою держав — Російською Федерацією, США, Польщею, Молдовою, Італією, Монако та Чорногорією. Дані звіти використовуються для рейтингової оцінки держав з боку міжнародних організацій та позначаються як на інвестиційній привабливості країн, так і на іміджі держав в цілому.

Зокрема, у червні поточного року Україна, у складі делегації GRECO, брала участь у проведенні оцінки та складання звіту по Польщі щодо відповідність законодавства та правозастосовчої практики цієї держави у сфері криміналізації корупції та фінансування політичних партій та виборчих кампаній антикорупційним стандартам Ради Європи.

Також, в рамках проведення 40-го пленарного засідання GRECO Україна візьме участь у затвердженні Програми діяльності GRECO на 2009 рік.

Україну на засіданні GRECO представлятиме Міністерство юстиції України.

old_editor, 01.12.2008 16:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини