Менше контролюючих органів – менше корупції

Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні «На шляху доброчесності» до 2010 року».

Згідно з цим документом, Контрольно-ревізійним управлінням в Івано-Франківській області затверджено план заходів, який сприятиме подаланню корупції контролюючими органами.

Одним з вагомих кроків на шляху подолання корупції стане визначення нової структури центральних та місцевих органів виконавчої влади. В цьому питанні керуватимуться рекомендаціями та стандартами держав-членів Європейського Союзу. Завдяки цьому має зменшитися кількість контролюючих і наглядових інспекцій.

Сприятиме подоланню корупції й урегулювання функціональних конфліктів у діяльності органів виконавчої влади, насамперед тих, що пов’язані з поєднанням контрольно-дозвільних та господарських функцій.

Структурні підрозділи КРУ в Івано-Франківській області також вивчатимуть питання доцільності надання прав організаціям щодо впровадження діяльності, пов’язану з виконанням за відповідну плату функцій органів державної влади.

А на офіційному веб-сайті державних контролюючих органів буде діяти рубрика «Запобігання проявам корупції». Таким чином уряд планує посилити відомчий контроль за дотриманням принципів прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади.

Окрім цього, додатково буде забезпечений підбір кадрів для роботи в підрозділах внутрішнього аудиту органів державної контрольно-ревізійної служби. Основні вимоги: високі ділові, професійні та моральні якості.

І наостанок. Відтепер Котрольно-ревізійне управління стане ще більш відкритішими для громадськості і мас-медіа. Результати ревізій та перевірок використання бюджетних коштів, державного та комунального майна будуть висвітлені у засобах масової інформації.

А кожен громадянин, якому будуть відомі ті чи інші порушення законодавства або прояви корупційних діянь держслужбовців, можуть анонімно повідомити про це за телефоном довіри ГоловКРУ (044) 425-38-18 чи за телефоном довіри КРУ в Івано-Франківській області (0342) 55-21-26.

Прес-служба КРУ

в Івано-Франківській області

old_editor, 05.05.2008 22:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини