У Франківську вперше за 10 років від’ємне сальдо, або як пережити кризу

Як повідомив Богдан Білик, начальник відділу інтеграційного та економічного розвитку Івано-Франківського МВК, вперше за десять років спостерігається від’ємне сальдо.

«Підприємства міста експортували за кордон товарів на суму 168 млн. дол., а от імпортували на 8 млн. дол. більше. І це вже перші ознаки кризи», — сказав Богдан Білик.

За його даними Івано-Франківськ найбільше експортує товарів до Італії (50 %, це вироби з хутра та шкіри) та Польщі (в основному це продукту харчування).

Аби не втратити покупців ні за кордоном, ні в Україні (в тому числі і місті) Богдан Білик радить керівникам підприємств не піднімати ціни на продукцію.

«Тут є два методи: або закрити підприємство і втратити ринки збуту чи знизити ціни. Другий шлях утриматися в умовах кризи для харчових підприємств — заробляти на товарообороті», — зауважив Богдан Білик.

Пан Білик радять харчовим підприємствам звернути увагу на малий бізнес. Мовляв, супермаркети не повертають кошти по кілька місяців. А от малі підприємці, у яких товарооборот менший зможуть розплачуватися за взяту продукцію вчасно.

old_editor, 20.11.2008 18:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини