Оператори мобільного зв’язку України піднімають тарифи

В Україні відразу два найбільші оператори оголосили підвищення розцінок на свої послуги.

Компанія «МТС-Україна» підвищує вартість відправки SMS-повідомлення в 19 тарифних планах. Якщо зараз вона становлять 20-30 коп., то з 1 грудня підвищиться до 37 коп.

«Текстові повідомлення вже давно перестали бути недорогим замінником голосу, особливо зважаючи на тарифи, що постійно знижуються, на голосовий зв’язок. Зараз відправлення повідомлень потрібне лише для окремих категорій користувачів, для яких ми залишили можливість замовляти SMS оптом з вартістю до 0,07 грн.», — пояснюють підвищення тарифів у прес-службі оператора.



Експерти не виключають, що рішення про підвищення тарифів на SMS було прийняте «МТС-Україна» у зв’язку з економічною кризою.

«Одним з його наслідків стало зміцнення долара до валют країн, в яких МТС веде свою діяльність, — пояснює аналітик інвесткомпанії «Велес Капітал» Ілля Федотов. — Причому найбільш істотне ослаблення відзначалося щодо російського рубля і української гривні — середнє значення курсів цих валют у третьому кварталі, порівняно з іншими, впало по відношенню до долара на 2,6 і 13 % відповідно».

В результаті в третьому кварталі 2008 року чистий прибуток компанії в Україні скоротився на 21,8 % — до 74,3 млн. дол.

Про подорожчання вартості своїх послуг заявив і «Київстар». З 20 листопада він підвищить вартість транзакції з переказу грошей з одного мобільного рахунку на іншій.

Раніше вартість переказу становила 25 коп. при необмеженій кількості транзакцій за місяць. За новими правилами, починаючи із 101-ої транзакції протягом календарного місяця, переказ коштуватиме 1 грн.



За словами начальника відділу внутрішніх комунікацій і зв’язку з громадськістю «Київстару» Юлії Шиліної, оператор вдається до таких заходів для запобігання фактам зловживання послугою «Переказ грошей», пов’язаних із стягуванням плати з абонентів за поповнення рахунку третіми особами.

УНІАН

old_editor, 20.11.2008 16:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини