Банки незаконно хотіли стягувати комісійні

Комерційні банки, які запроваджують комісійний збір з операцій продажу валюти, роблять це абсолютно незаконно і необгрунтовано.

Про це заявили в комітеті Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності на засіданні 19 листопада 2008 року.

За результатами розгляду в комітеті наголосили на тому, що витрати банків на зазначені операції не змінилися, а встановлена Національним банком України курсова маржа на операції з купівлі-продажу валюти цілком забезпечує їх прибутковість.



Отже, запровадження банками комісійних є не що інше, як здирництво у скрутний для людей час, йдеться в повідомленні комітету.

«Вже не подив, а обурення викликає позиція Національного банку, який відсторонено спостерігає за безвідповідальними діями комерційних банків», — зазначено в повідомленні.

Комітет Верховної Ради наполягає на тому, що Національний банк України мусить негайно припинити незаконні дії комерційних банків.



В іншому разі профільний комітет парламенту ініціюватиме збільшення, відповідно до ситуації, обов’язкового збору до Пенсійного фонду з операцій продажу іноземної валюти.



Як повідомлялося, деякі українські банки ввели додаткові збори на продаж готівкової валюти розміром 3-5 %.

Українська Правда

old_editor, 20.11.2008 12:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини