В Івано-Франківську проводитимуть енергоаудит будинків

Чотири міста України – Івано-Франківськ, Чернігів, Новоград-Волинський та Миргород братимуть участь в новому українсько-німецькому проекті «Енергоефективність в будівлях», — повідомляє журналіст «Малакава». Стартує він 6 листопада саме в Івано-Франківську. А основним результатом стане аудит комунальних будинків щодо збереження тепла.

За словами начальника відділу економічного та євроінтеграційного розвитку міськвиконкому Богдана Білика, наше місто вибране не випадково: наразі ми єдині з українських міст входимо в проект місцевої енергетичної політики «Енерджі Сіті», що об’єднує 500 муніципалітетів Європи. Місто першим в Україні впровадило дисплей-програму, яка показує використання і економію енергоресурсів в бюджетних закладах. Зараз її мають і львів’яни.

Побудова у місті двох когенераційних установок дала змогу наполовину зменшити витрати електроенергії в «Теплокомуненерго». На деяких котельнях перейшли на альтернативне опалення. У школах, лікувальних закладах встановлюють лічильники електроенергії, замінюють вікна на пластикові.

В рамках проекту проходитиме вивчення досвіду німецьких міст. З ним ознайомлюватимуться працівники відділу енергозбереження, комунальних служб, «Водоекотехпрому», «Теплокомуненерго».

Під час семінару-тренінгу перед івано-франківцями та представниками інших українських міст виступлять фахівці німецького Інституту перспективних досліджень та оцінки технологій, а також йтиметься про досвід німецького міста Гейдельберга в комунальному енергетичному менеджменті.
old_editor, 05.11.2008 20:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини