Половина івано-Франківських учнів навчаються за стислим графіком

Половина івано-франківських учнів навчаються за стислим графіком. Тривалість уроків скорочена на 10 хвилин (замість 45 хв. уроки тривають 35), — інформує ТРК «Вежа». Причина — низька температура у класах. Чиновники запевняють, що це вимушений крок і обіцяють — пропущені хвилини діти відробляти не будуть.

Вже другий день уроки в школах, які і досі не опалюються, тривають трохи більше півгодини. Саме стільки витримують учні у холоднечі. Діти у класах сидять у куртках, закутані у шарфи. У таких умовах не те що думати, а й сидіти не зручно, зізнаються школярі.

Вчителі переконані, що навчання в холоді неефективне. Адже діти більше думають про те, як зігрітися, а не про зміст нової теми уроку. Тож варто подовжити осінні канікули ще на кілька днів. Щоправда, зізнаються освітяни, наздогнати згаяне буде нелегко.

Наразі в Івано-Франківську з 44-х опалюються лише 24 школи, каже головний освітянин міста Михайло Верес. Після консультацій з керівництвом шкіл, на скорочені уроки погодилися більшість директорів.
old_editor, 05.11.2008 18:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини