Кишкові хвороби зросли у кілька разів

На засіданні обласної протиепідемічної комісії зроблено головний висновок: вдалося не допустити масових спалахів інфекційних захворювань, чого так побоювалися.

Було три спалахи кишкових захворювань – у Косівському районі після весілля, у цьому ж районі у школі-інтернаті та в дитячому таборі «Дружба» Долинського району. За три останні місяці зросла кількість випадків дизентерії, гастроентероколітів і найбільше власне у тих районах, що найбільше постраждали від повені – тобто є зв’язок з «великою водою».

За словами головного лікаря обласної клінічної інфекційної лікарні Романа Остяка, за три місяці зареєстровано 2740 випадків інфекційних кишкових захворювань. Найменша захворюваність у Городенківському, Рогатинському районах і Болехові – вони і потерпіли найменше.

Менше очікуваної захворюваність на гепатит А, але медики додають: «ще може бути». І тішить хіба те, що нема тифів. Істотно зріс лептоспіроз: з 8 випадків у 2007 році до 23 тепер. Три закінчилися летально.

Як повідомляє журналіст «Малакави», за останні три тижні відмічається суттєве зниження гострих кишкових захворювань. В області не припиняється диспансеризація населення, особливо потерпілих районів, медики і далі проводять подвірні обходи.
old_editor, 31.10.2008 16:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини