1 листопада розпочинається реєстрація на пробне платне тестування зовнішнього незалежного оцінювання знань

1 листопада розпочинається реєстрація на пробне тестування зовнішнього незалежного оцінювання знань. Реєстрація розпочинається 1 листопада і триватиме до 1 грудня, — повідомляє журналіст «Малакави».

Цьогоріч пробне тестування буде платним.

Для пробного тестування кожен учасник має змогу обрати не більше одного з двох груп предметів:

1) українська мова та література, історія України, біологія, географія (тестування відбудеться 14 березня 2009 року);

2) іноземна мова, математика, хімія, фізика (21 березня 2009 року).

Пробне тестування не є обов’язковим для всіх випускників. Випускники можуть взяти в ньому участь лише за бажанням. Це дасть змогу ознайомитися з процедурою проведення, дізнатися форму та орієнтовну складність завдань, навчитися заповнювати бланки відповідей тощо. Взяти участь у ньому коштуватиме близько 50-60 гривень.

Реєстрація на пробне тестування є самостійною і відбуватиметься через мережу Інтернет. Зокрема, кожен охочий має з 1 листопада по 1 грудня зареєструватися на сайті Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти http://www.test.if.ua та оплатити вартість тестування у банківських установах.

Щодо основного тестування, то воно відбуватиметься у травні-червні 2009 року. Результати ЗНО з усіх обраних випускниками предметів обов’язково і автоматично зараховуватимуть як результати підсумкової атестації у школах.

Згідно із наказом міністра освіти і науки І. Вакарчука від 3 вересня 2008 року №804 «Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів, які проявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2009 році», кожен учасник матиме змогу пройти не більше п’яти тестувань. Можна обрати менше предметів – чотири, три, два, але не більше п’яти. Українська мова та література є обов’язковим для всіх.



old_editor, 30.10.2008 19:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини