Кожен четвертий українець готовий емігрувати із країни

Близько чверті українців у віці від 18 до 40 років (27%) серйозно розглядають можливість виїзду за кордон. Такі дані надає компанія Gf Ukraіne, що провела дослідження на замовлення Європейського фонду професійного навчання.

Респондентам запропонували відповістити на запитання Чи в цей момент розглядаєте Ви серйозно можливість виїзду за кордон на роботу або постійне проживання? 27%, які відповіли ствердно, потрапили в групу «потенційних мігрантів».

Крім того, за даними компанії, 19% зазначили високу ймовірність виїзду з України протягом наступних двох років. Лише 9% планують емігрувати назавжди.

Головною причиною міграції є відсутність можливостей для високих заробітків. Більшість потенційних мігрантів (87%) вірять, що міграція покращить їхнє фінансове становище. 56,5% впевнені, що закордонний досвід забезпечить їм кращі можливості працевлаштування після повернення в країну.

Найбільш ймовірними країнами міграції для потенційних мігрантів є Росія, Німеччина, Італія, США й Великобританія. Головними секторами зайнятості, у яких планують шукати роботу потенційні мігранти за кордоном, є будівництво, домогосподарство й торгівля.

Найбільш схильними до міграції є респонденти віком від 18 до 29 років. Водночас, у східних, північних і західних регіонах України, а також у більших містах з населенням понад 100000 жителів спостерігається більш значна кількість потенційних мігрантів.

Компанія Gf Ukraіne опитала 1014 респондентів у віці від 18 до 40 років, серед яких визначили потенційних мігрантів.

Як повідомлялося в червні, за даними опитування служби Gallup, що проводилось в 82 країнах світу, 26% їхніх жителів готові емігрувати. Україну хоч зараз готові покинути 25%.

Джерело: Новинар
old_editor, 30.10.2008 20:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини