Керівники Прикарпаття беруть участь у роботі донецького Форуму «Україна-Польща»

28-29 жовтня голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук та заступник голови обласної ради Остап Дзеса беруть участь у роботі IX Форуму «Україна-Польща», що проходить у місті Донецьку за участю Президента України Віктора Ющенка та Президента Республіки Польща Лєха Качинського, — інформує прес-служба голови обласної ради.

Під час донецького форуму передбачається робота секцій за напрямками: співробітництво в галузі палива та енергетики; інвестиційне співробітництво, банківський сектор; проблеми та перспективи розвитку агропромислового комплексу та торгівлі; співробітництво в туристичній галузі; розвиток транспортних сполучень та прикордонної інфраструктури в контексті Євро-2012; досвід адміністративно-територіальної реформи в Україні та Польщі.

Завтра за участю Президентів України та Польщі в спеціалізованому виставковому центрі «Експо-Донбас» відбудеться відкриття Міжнародного інвестиційного саміту.

Як стверджує прес-служба Президента України Віктора Ющенка, під час Форуму Глави двох держав виступлять з промовами перед широким представництвом ділових кіл та бізнесових структур. Очікується, що за результатами заходу будуть виробленні принципи економічної політики урядів обох країн, ідентифіковані наявні проблемні питання та бар'єри в контексті їх практичного вирішення у найближчому майбутньому, визначені перспективні напрямки подальшого розширення українсько-польської співпраці на найближчу та далекоглядну перспективу тощо.

Поза межами Форуму відбудуться переговори між лідерами двох країн з усього спектру питань двосторонньої співпраці та взаємодії на міжнародній арені. Окремий акцент у двосторонньому українсько-польському діалозі буде зроблено на процесі підготовки двох держав до проведення ЄВРО-2012.

У зв'язку з організацією ЄВРО-2012 Президенти України і Польщі також ознайомляться з ходом будівництва найсучаснішого футбольного стадіону «Донбас-Арена», який буде здано в експлуатацію наступного року.

old_editor, 29.10.2008 16:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини