На Прикарпатті затримали «серійного» викрадача автомобілів

На околиці Івано-Франківська співробітники обласного управління карного розшуку затримали особу, яку небезпідставно вважали причетною до вчинення незаконних заволодінь транспортними засобами.

Перед цим оперативники здійснили цілий комплекс оперативно-розшукових заходів, щоб задокументувати злочинні дії і наміри 33-річного івано-франківця. Прикметно, що цей чоловік раніше тричі притягувався до кримінальної відповідальності саме за викрадення автомобілів, - повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.



За перший тиждень розслідування кримінальних справ, пов’язаних з фактами незаконних заволодінь автомашинами, затриманому доказово доведено його участь у викраденні п’яти автівок мешканців Івано-Франківська. За інформацією з обласного карного розшуку, ця кількість злочинів – далеко не повний доробок викрадача.

Об’єктом злочинного посягання зловмисник зазвичай обирав машину певного кольору і тієї моделі, на тотожну до якої у нього були документи. Після цього кожний викрадений автомобіль потрапляв до рук вправного автомайстра. Той працював над тим, щоб ідентифікувати цю машину з даними техпаспорта від іншої.

Правоохоронці так само затримали особу, послугами якої в переобладнанні машин користувався авто злодій. Обидва перебувають під вартою, а тим часом працівники міліції з’ясовують місцезнаходження низки автомобілів, в тому числі, за межами області, викрадених в Івано-Франківську.

Доречно зауважити, що в кожному разі викрадалися ті автомашини, які в нічний час були без належного нагляду на вулиці. Щоб убезпечитися від будь-яких посягань на транспортні засоби, власникам варто зберігати машини або ж в гаражі, або ж на автостоянці, яка охороняється.







old_editor, 23.10.2008 01:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини