Львів’яни пропонують нову схему організації дорожнього руху в Івано-Франківську

Фахівці Державного інституту проектування міст «Містопроект» зі Львова презентували нову схему дорожнього руху на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Розроблено 6 варіантів організації дорожнього руху. Завдяки комп’ютерній програмі, львівським фахівцям вдалося показати одну схему руху транспорту в центральній частині міста. Про це повідомив власкор ZAXID.NET в Івано-Франківську.

На думку фахівців, для розвантаження місцевих доріг потрібно запровадити односторонній рух транспорту по кільці з обов’язковим світлофорним регулюванням перехрестків. Моделювання нової схеми фахівці здійснили з врахуванням пікової інтенсивності 2006 року - 2,5 тисячі автомобілів, які рухаються по кільці. Водночас фахівці пропонують координацію і моніторинг світлофорних об’єктів покласти на Центральний пункт управління. Звідти повинен здійснюватися відеонагляд за рухом транспорту.

Рух пасажирського транспорту проектувальники пропонують направити по окремій смузі, аби не заважати легковим автомобілям. Зрештою, переконані фахівці, розвантажити дороги можна збільшивши кількість парковок для автомобілів та «…пересадивши людей у громадський транспорт», як це зробили в деяких містах Європи.

В місті фахівці пропонують організувати щонайменше 3 кільця руху транспорту. Вартість реалізації проекту - 3,5 млн грн. При цьому буде максимально використана проїзна частина міста із незначною реконструкцією доріг.

Місцева влада взяла пропозиції львівських фахівців за основу і має намір співпрацювати з ними над поетапною реалізацією проекту у наступному році.

old_editor, 22.10.2008 16:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини