В Івано-Франківську власникам кафе, де заборонено куріння, можуть зменшити податок

Під головуванням першого заступника голови Івано-Франківської обласної ради Зіновія Береговського відбулося перше засідання новоствореної робочої групи з підготовки обласної Програми щодо посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва, алкоголізму та тютюнопаління серед населення області на 2008-2011 роки.

Розгляд та прийняття такої профілактичної програми передбачається на наступній сесії облради, яка відбудеться у листопаді. Про це ZAXID.NET повідомила прес-служба Івано-Франківської обласної ради.

При формуванні обласної програми члени робочої групи запропонували внести обов’язкове облаштування спортивних майданчиків біля кожної багатоповерхівки, зменшення оподаткування для тих кафе і ресторанів, де палити заборонено. Також, в обласну програму фахівці мають намір внести адмінвідповідальність для працівників торгівлі за продаж підліткам пива, яке наразі не вважають алкогольним напоєм.

Також Івано-Франківська облрада підтримала Вінницьку у боротьбі з пияцтвом та алкоголізмом. Нагадаємо, Вінницька обласна рада, окрім Програми профілактики і протидії проявам пияцтва та алкоголізму, звернулася до Верховної Ради України з пропозицією заборонити рекламу алкогольних напоїв на радіо і телебаченні та на всіх мистецьких і спортивних заходах, де присутня молодь. З 2009 року вінничани пропонують заборонити рекламу алкоголю в усіх друкованих ЗМІ.
old_editor, 21.10.2008 20:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини