Світовий банк дасть Івано-Франківську грошей

Україна і Світовий банк підписали лист-угоду про виділення гранту Шведським траст-фондом на реалізацію проекту розвитку міської інфраструктури, зокрема Одеси, Чернігова, Івано-Франківська. Від імені України документ підписав міністр економіки України Богдан Данилишин, від імені Світового банку – директор Банку в Україні, Білорусії й Молдові Мартін Райзер.

Перший транш гранту складає 6 млн. дол. При цьому сторони не уточнили загальний розмір гранту.

Як відзначив Данилишин, метою даних дій є сприяння уряду України в рамках проекту розвитку міської інфраструктури для зміцнення потенціалу сектора муніципальних послуг, головним чином послуг з водопостачання і водовідводу, утилізації твердих відходів, централізованого теплопостачання та ін. Також кошти будуть спрямовані на поліпшення екологічної ситуації Дністра і Чорного моря, зниження їх біогенного навантаження.

Міністр наголосив, що уряд України планує до кінця року завершити підготовку двох інфраструктурних проектів, що стосуються автомобільних доріг, безпеки руху і модернізації залізниць України, а також розпочати реалізацію трьох інвестиційних проектів з передачі електроенергії, розвитку і модернізації міської інфраструктури на загальну суму 1 млрд. 490 млн. дол. і одного системного проекту на суму 500 млн. дол, пише УНІАН.
old_editor, 23.10.2008 01:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини