Прес-служба Мінтрансзв'язку просить ЗМІ не перекручувати факти щодо моста в Драгомирчанах

Прес-служба Міністерства транспорту та зв’язку України наполегливо просить ЗМІ надавати коректну інформацію, не перекручувати факти при висвітленні тематики ліквідації наслідків повені на Західній Україні та звертатися за коментарями до офіційного джерела – Міністерства транспорту та зв'язку України.



Зокрема, викликає непорозуміння розповсюдження рядом поважних інформаційних агентств та телеканалів недостовірної інформації щодо автомобільного мосту в Івано-Франківській області.

При підготовці матеріалу журналісти, вочевидь, поставили за завдання сенсаційність повідомлення, зробивши основний акцент на тому, що автомобільний міст у с.Драгомирчани на Івано-Франківщині, введений в експлуатацію після повені на Західній Україні, «не протримався і двох місяців». При подачі матеріалу факти були перекручені настільки, що втрачено реальний зміст: тимчасовий автомобільний міст у с.Драгомирчани на Івано-Франківщині не був зруйнований, як на цьому акцентували ЗМІ, - 6 жовтня в зв’язку із підняттям рівня води на р. Бистриця-Солотвинська були лише пошкоджені підхід та перехідні плити лівої опори мосту.

Зауважимо, що мова йде про тимчасовий міст, який дорожники побудували для того, щоб найскоріше відновити транспортне сполучення та забезпечити проїзддо населених пунктів області, у той час як паралельно розпочато будівництво нового. Натомість після ряду інформаційних повідомлень у ЗМІ в суспільства склалося хибне враження, начебто дорожники неякісно виконали свою роботу і лише тепер змушені розпочинати будівництво нового мосту, потреба в якому начебто постала після того, як тимчасовий міст частково пошкодила стихія.

Прес-служба Мінтрансзв’язку наголошує: будівництво постійного мосту у с. Драгомирчани на Івано-Франківщині було розпочато одразу ж, як тільки дозволили погодні умови (спала вода). Тимчасовий міст було споруджено паралельно - задля того, аби у максимально короткі терміни відновити транспортне сполучення між населеними пунктами області. На даний час рух по тимчасовому мосту відновлено повністю, транспортне сполучення забезпечено.

Новий постійний міст з міцною конструкцією, за словами Голови Укравтодору Вадима Гуржоса, буде введено в експлуатацію вже наступного року.

Наголошуємо, що на даний час Укравтодор активно веде роботи з ліквідації наслідків повені в Західних областях України. Рішенням Кабінету Міністрів Україні на ці цілі виділено майже 800 млн. грн. «Дані кошти освоюються, проте вже на сьогоднішній день у деяких областях ліміт перевищено, - підкреслює Вадим Гуржос. – Тому нині потрібно поставити питання про виділення в бюджеті 2009 року додаткових коштів». За словами Вадима Гуржоса, вже сьогодні треба вирішувати питання про надання додаткового фінансування, адже через брак коштів виникає ризик, що при повторенні повені «ті об’єкти, відновлення яких вже розпочато та не доведено до кінця, можуть бути зруйновані».
old_editor, 14.10.2008 03:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини