Матір Романа Шухевича спочиватиме на Личакові

Наступного тижня до Львова привезуть останки матері головнокомандувача Української Повстанської Армії Романа Шухевича для перепоховання на Личаківському цвинтарі. Церемонію планують провести 13 жовтня приблизно о 15 годині.



Перепоховання матері Р. Ш­у­хевича приурочено до 66-ї річниці від дня утворення УПА. Її останки привезуть до Львова з Казахстану. Щоправда, як повідомив “Газету” начальник управління з питань внутрішньої політики ЛОДА Ігор Ожиївський, наразі достеменно не відомо, де перебуватиме прах матері Р. Шухевича від часу прибуття (приблиз­но 9 жовтня) до поховання.

За його словами, останки, мабуть, зберігатимуть у соборі

св. Юра. А 13 жовтня їх урочисто перепоховають у фамільному гробівці Шухевичів. “На прохання її внука Юрія Шухевича перед похованням, приблизно о 13.00, останки перевезуть до церкви св. Андрія, де відправлять панахиду”, – сказав пан Ожиївський. Він наголосив, що всі організаційні питання, пов’язані з ритуалом поховання, взяла на себе Львівська ОДА.

Окрім цього, до 66-ї річниці УПА у Львові відбудеться низка урочистих заходів, які про­йдуть12-14 жовтня.

Зокрема, 12 жовтня товариство “Пам’ять” організує пішу ходу з площі Митної до Оперного театру та на площу Ринок. Опісля в парку “Знесіння” відбудеться театралізоване дійство – бій між УПА та НКВС.

13 жовтня об 11 годині відбудеться засідання Львів­ської обласної ради, де презентуватимуть книгу, присвячену останньому головнокомандувачу УПА Василеві Куку. А 14 жовтня, в день святої Покрови, відправлять лі­тургію в соборі св. Юра. Після її завершення з вулиці Шептицького попрямує піша хода до пам’ятника Бандері, де представники міста й області покладуть квіти, - повідомляє "Львівська газета".

old_editor, 10.10.2008 03:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини