З початку року на будівельних майданчиках Прикарпаття сталося 33 нещасних випадки

На ситуацію, яка склалася, необхідне термінове реагування керівників підприємств будівельної галузі, бо за 9 місяців 2008 року деякими з них в цілому допущено 33 нещасних випадків, що на три більше ніж за аналогічний період минулого року. В той же час смертельний травматизм зріс з 2-х до 6-и випадків, тобто у 3 рази.

В Івано-Франківську, найбільше травмуються робітники, які здійснюють будівельно-монтажні роботи. Вони падають з висоти. Останній випадок стався 3 жовтня у Коломиї: з третього поверху впали двоє теслярів ТзОВ "Скіф" - батько і син, від отриманих травм батько помер на місці події.

Ріст травматизму на будівельних майданчиках фахівці пояснюють порушенням правил безпеки і недостатнім контролем з боку організаторів виконання робіт. Вони допускають до роботи працівників без перевірки знань про охорону праці та часто в стані алкогольного сп’яніння. Також робітники забувають про засоби індивідуального захисту - запобіжний пояс та страхувальний канат.

Відтак, Держгірпромнагляд закликає керівників всіх будівельних компаній провести навчання своїх працівників. Правила охорони праці особливо повинні знати виконроби і майстри підприємств, для збереження здоров’я та життя будівельників.



Територіальне управління Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області
old_editor, 09.10.2008 19:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини