Указ Ющенка про розпуск Ради придумала Тимошенко

Президент України Віктор Ющенко нібито підписав указ про розпуск парламенту.

Дана інформація з'явилася у низці інтернет-видань.

За цими документами позачергові вибори у Верховну раду будуть призначені на 28 грудня 2008 року, а в.о. прем'єр-міністра України в жовтні стане Юрій Єхануров.

Йдеться про Указ президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної ради України і призначення позачергових виборів» і «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від ___ жовтня 2008 року «Про персональну відповідальність керівництва Кабінету міністрів України за систематичне невиконання указів і розпоряджень президента України, рішень Ради національної безпеки і оборони України», копії яких опинилися у розпорядженні редакції інтернет-видання «Фраза».

Водночас близький до Банкової політолог Вадим Карасьов називає дані документи сфальсифікованими. Карасьов стверджує, що така фальсифікація вигідна противникам виборів, які таким чином намагаються вплинути на тих, хто коливається щодо створення нової коаліції. На його думку укази - фальшивка і за їх фабрикацією стоїть БЮТ, пише «Сегодня».

Відповідно до копії указу, який з'явився в інтернеті, Віктор Ющенко 03 жовтня 2008 року розпустить Верховну раду України і призначить позачергові вибори на 28 грудня 2008 року.

Крім того, Віктор Ющенко своїм указом в жовтні 2008 року нібито звільнить Юлію Тимошенко з поста прем'єр-міністра і призначить виконуючим обов'язки Юрія Єханурова.

Причиною цьому послужить нібито ігнорування Юлією Тимошенко і урядом рішень РНБО, гальмування реформи Збройних сил, зрив опалювального сезону, зростання інфляції, і навіть останні законодавчі зміни прийняті в стінах парламенту.

За матеріалами Фраза, Цензор, Сегодня
old_editor, 01.10.2008 14:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини