Мирова угода між ЗАТ «ЛУКОЙЛ-Нафтохім» і Фондом держмайна України не підписана

Як повідомляли «Вікна», 12 серпня ЗАТ «ЛУКОР» відвідала голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко, яка побувала на виробництвах і провела переговори за участю віце-президента ВАТ «ЛУКОЙЛ», генерального директора ЗАТ «ЛУКОЙЛ-Нафтохім» Олексія Смирнова, представників Івано-Франківської обласної державної адміністрації з приводу існуючих спірних питань. Зокрема, щодо формування статутного фонду ЗАТ «ЛУКОР» і повернення боргу Баварському банку.

Тоді ж було досягнуто домовленостей про створення комісії з представників Фонду державного майна України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, представників засновників для підготовки і погодження тексту Мирової угоди з вирішення питань, пов’язаних із виконанням ТОВ «ЛУКОЙЛ-Нафтохім» інвестиційних зобов’язань, взятих при створенні ЗАТ «ЛУКОР». Комісію було зобов’язано до 15 вересня 2008 року подати текст Мирової угоди на погодження Голові ФДМУ. за наполяганням Валентини Семенюк-Самсоненко, мирова угода мала бути закріплена у судовому засіданні. Адже судові засідання зі спірним питань тривають уже третій рік. А 13 серпня цього року Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційні скарги ТОВ «ЛУКОЙЛ-Нафтохім» та ЗАТ «ЛУКОР» на рішення Господарського суду Івано-Франківської області за позовом заступника Генерального прокурора України в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України щодо правомірності внесення інвестором до статутного фонду ЗАТ «ЛУКОР» цінних паперів — простих іменних акцій ЗАТ «ЛУКОЙЛ-Нафтохім» (Російська Федерація) у кількості 107 штук на суму 562 млн. гривень.

Проте, за інформацією «Вікон», цього тижня жодних зрушень щодо підписання мирової угоди не відбулося. Як повідомив керівник прес-служби ЗАТ «ЛУКОР» — ТОВ «Карпатнафтохім» Анатолій Гетьманчук, офіційної інформації щодо мирової угоди немає. Немає повідомлень і на офіційному сайті Фонду держмайна України. Нагадаємо, що два роки тому вже була готова до підписання мирова угода між ФДМУ і російським інвестором, проте тоді до підписання справа так і не дійшла. Ситуація, схоже, має шанс повторитися.

Вікна, 22 Sep 2008
old_editor, 29.09.2008 18:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини