«Газ України» доручив відключити від газопостачання Калуську ТЕЦ

ДК «Газ України» (НАК «Нафтогаз України») доручила підприємству з газопостачання і газифікації «Івано-Франківськгаз» і Державній інспекції з енергозбереження відключити від газопостачання ДП «Калуська теплоелектроцентраль», повідомляє прес-служба ДК «Газ України».

За інформацією компанії, теплопостачальне підприємство ДП «Калуська теплоелектроцентраль» заборгувало ДК «Газ України» за спожитий з початку опалювального сезону 2007-2008 рр. (з 1.10.07) природний газ більш як 4,8 млн грн. Рівень оплати теплоенергетиками Калуської ТЕЦ за спожитий з 1.10.07 природний газ становить тільки 46%.

У ДК «Газ України» зазначають, що про необхідність термінового погашення заборгованості за спожитий газ компанія неодноразово інформувала місцеві органи влади Івано-Франківської області і ДП «Калуська теплоелектроцентраль». Однак керівництво Калуської ТЕЦ продовжує зволікати з погашенням заборгованості за спожитий газ. Тим самим ДП «Калуська теплоелектроцентраль» порушує договірні зобов'язання про стовідсоткову сплату за газ.

ДК «Газ України» попередила, що без проведення підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ) стовідсоткових розрахунків за природний газ, спожитий з 1.10.07, компанія не укладатиме з підприємствами-боржниками відповідних договорів на поставки природного газу в новому опалювальному сезоні 2008-2009 рр.

Довідка: Встановлена електрична потужність Калуської ТЕЦ становить 200 МВт. ТЕЦ входить до так званого «острова Бурштинської ТЕС», що працює в паралельному режимі з європейською UCTE. З 2002 р. ТЕЦ перебувала в управлінні Івано-Франківської облдержадміністрації. У 2007 р. Івано-Франківська облдержадміністрація на виконання доручення КМУ передала ДП «Калуська ТЕЦ» в управління Мінпаливенерго. ТЕЦ перебуває у підпорядкуванні Мінпаливенерго з 1.11.07 р.

Наказом Мінпаливенерго N 373 від 14.07.08 р. ДП «Калуська ТЕЦ» реорганізується шляхом приєднання до ГПВД «Укрінтеренерго». Планується, що після реорганізації і приєднання до «Укрінтеренерго» Калуська ТЕЦ спеціалізуватиметься на виробництві електроенергії. «Укрінтеренерго» планує провести реконструкцію ТЕЦ з переведенням її на конденсаційний режим роботи і використання вугілля замість газу.

Калуська ТЕЦ поставляє близько 85% електро- і теплоенергії для ЗАТ «Лукор» (входить до складу нафтохімічного підрозділу російської НК «Лукойл»). Решта обсягів поставляються іншим споживачам м.Калуш.
old_editor, 18.09.2008 15:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини