«Лукойл-Нафтохім» призупинить виробництво на «Карпатнафтохімі»

Керуюча компанія ЗАТ «Лукойл-Нафтохім» вирішила тимчасово призупинити виробництво на нафтохімічному підприємстві «Карпатнафтохім» у Калуші Івано-Франківської області.



Про це сказано у повідомленні «Карпатнафтохіму». «З метою зменшення збитків від господарської діяльності управляюча компанія «Лукойл-Нафтохім» ухвалила рішення про вимушену тимчасову зупинку виробництв», — зазначено у повідомленні.

Компанія повідомляє, що через збільшення цін на сировину, енергоносії, тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом, плати за землю, собівартість переробки сировини піролізу на підприємстві, зокрема, збільшиться більш ніж на 60 млн грн на рік. Одночасно прес-служба не уточнює, коли буде відновлено виробництво, але підкреслює, що ці терміни залежать від багатьох факторів, у тому числі і від відновлення роботи Калуської ТЕЦ, яка є основним джерелом теплової енергії для «Карпатнафтохіму». Підприємство заявляє, що, працюючи у таких умовах, щомісячно отримувало б збитки в 6 млн дол.

Для створення нових і модернізацію діючих виробництв «Лукойл-Нафтохім» має намір протягом 2008-2010 рр. інвестувати у «Карпатнафтохім» близько 600 млн дол.

ЗАТ «Лукойл-Нафтохім» створено в 1997 р. як дочірнє підприємство ВАТ «Лукойл» і є одним з найбільших виробників нафтохімічної продукції для ринків Росії, країн СНД і Східної Європи.

РБК-Україна
old_editor, 23.09.2008 16:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини