Квартири в Івано-Франківську попри все дорожчатимуть

Наприкінці літа Юлія Тимошенко заявила про те, що можна суттєво знизити вартість житла. За її словами, реальна вартість будматеріалів складає 50 %, «решта — колосальні накрутки». За її інформацією, передача житла квартир місту складає 7-20 %, передача житла для службового користування — 2 %, передача чиновникам, пайовий внесок на розвиток соціальної і транспортної інфраструктури — 10 %, оплата коштів до цільового фонду міського бюджету — 5 %, відрахування на розвиток і зміцнення матеріальної бази пожежної охорони — 2 %, плата за підключення до електромережі (для обленерго) — 10 %. «Всього 49,5 % — побори, які введено абсолютно незаконними актами... Ми скасували всі ці незаконні побори, залишили 4 %», — сказала Юлія Тимошенко.

З такими заявами не погоджуються івано-франківські забудовники. Говорять, що фактори, які впливають на вартість квадратного метра, а це вартість земельної ділянки, будівельних матеріалів, підведення мереж та інфляція, зменшуватися в ціні не будуть. «Будівництво — це проект, який триває від початку вибору земельної ділянки до здачі об’єкту в експлуатацію, а це понад три роки, — говорить Костянтин Бородайко, директор будівельної компанії «Гаразд Україна». — Протягом двох років будуть здаватися об’єкти, згідно яких уже підписані зобов’язання з міською владою на відрахування у фонд соціально-економічного розвитку та й з іншими організаціями. Договірні взаємини однією постановою уряду відмінити не можна. Як на мене, Кабмін не зможе змінити нічого ще принаймні два роки».

Більше того, івано-франківські забудовники переконані, що вартість житла і далі зростатиме. На думку, Романа Тимківа, директор ТзОВ «Екстім» буде дорожчати газ, а це за собою потягне здорожчання всіх будівельних матеріалів. За прогнозами івано-франківських забудовників вартість квадратного метра житла в обласному центрі Прикарпаття уже до кінця вересня зросте на 5-9 %.

Джерело: Статус
old_editor, 09.09.2008 13:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини