Євген Гірник: У разі створення коаліції в іншому форматі я подам у відставку

Голова Секретаріату демократичної коаліції у Верховній Раді Євген Гірник заявляє, що подасть у відставку у разі створення коаліції в іншому форматі.

З такою заявою Гірник виступив сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську.

За його словами, враховуючи політичну ситуацію в Україні, він «готовий і надалі очолювати Секретаріат коаліції у складі блоків НУ-НС - БЮТ або НУ-НС – БЮТ - Блок Литвина». Всі інші конфігурації, на його думку, є порушенням волі українського народу, передає «УНІАН».

«У разі юридичного факту розпаду демократичної коаліції я подам у відставку з посади. І не тільки з міркувань особистих, але і з міркувань політичних, яких потребує сьогоднішня держава. Тому що ліквідація демократичної коаліції означає порушення волі українського народу, висловленої на виборах 2007 року», - зазначив Гірник.

Водночас він переконаний, що «можливості для відновлення роботи демократичної коаліції поки ще існують». «Це дуже залежить від громадської думки. Вчорашнє віче в Івано-Франківську і в інших містах говорить про те, що громадська думка в основному налаштована проти розпаду цієї коаліції», - зазначив Гірник.

На його думку, «при певних діях громадськості її порятунок ще можливий. І для цього ще є час - цілий тиждень».

Джерело: «ForUm»
old_editor, 08.09.2008 20:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини