Дмитро Шлемко вважає, що пряме президентське правління призведе до громадянського конфлікту

"Демократичну коаліцію розвалює не Москва, а Президент Ющенко", - заявив 8 вересня під час прес-конференції в Івано-Франківську нардеп Дмитро Шлемко. За його словами, "…жодних об’єктивних причин для звинувачення БЮТ у розвалі коаліції наразі немає". Підтвердженням цьому є найвищі показники економічного зростання держави, двомісячна дефляція і вперше за 17 років - відсутність дефіциту бюджету. Все це, з його слів, - напрацювання уряду Тимошенко.

"Нинішня ситуація підтверджує, що у помаранчевої команди є тертя. Але рейтинг одного гравця - Тимошенко - набагато більший. Тому її розглядають, як альтернативну кандидатуру на посаду Президента. Проте свою позицію Тимошенко кілька разів публічно оприлюднювала - на вибори президента не йти", - зазначив він.

Як розповів Дмитро Шлемко, нинішня позиція партійців одностайна - БЮТ не виходив із коаліції, а тому жодних ультиматумів не визнає. З його слів, якщо НУНС не повернеться до демократичної коаліції за 10 днів, справедливим буде проведення дострокових парламентських і президентських виборів одночасно. Нардеп також повідомив, що зі свого боку БЮТ не виставляє жодних ультиматумів іншим політичній силі.

Водночас Дмитро Шлемко наголосив, що пряме президентське правління наразі законодавчо не врегульоване, а тому його не можливо реалізувати. Більше того, як стверджує Шлемко, воно може призвести до громадянського конфлікту.

Джерело: ZAXID.NET
old_editor, 08.09.2008 20:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини